Preview Mode Links will not work in preview mode

SAMDATA Podcast

SAMDATA HK Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

 

Dec 3, 2018

Der er vel næppe noget mere hypet end AI - Artificial Intelligence - i disse år. Thomas Terney har skrevet en bog, der forsøger at forklare begreberne, og sætte teknologien ind i både en global og en hverdagslig sammenhæng, især med gode råd til virksomheder og organisationer.

Bogen hedder “Kampen om fremtiden...


Nov 19, 2018

“I dag er det ikke længere nok at være god til det hardcore tekniske. Flere og flere arbejdsgivere efterspørger medarbejdere med kompetencer indenfor kommunikation, samarbejdsevne og andre ”soft skills”.”

Sådan begynder en aktuel artikel på hk.dk, der handler om såkaldte ‘bløde færdigheder’.

Det er...


Nov 5, 2018

Der er fortsat fokus på at få flere kvinder til at vælge uddannelser og karriere indenfor it. Og det er vigtigt, både fordi det giver større diversitet og bedre produkter, og fordi samfundet mangler kvalificeret arbejdskraft - og fordi det er en både kreativ og tilfredsstillende opgave at kode.

Det mener i hvert...


Oct 22, 2018

Det er ikke nemt at forblive anonym i vore dage. Vi afleverer mere eller mindre frivilligt data om os selv på diverse webtjenester og sociale medier, myndighederne logger (ulovligt) vores mobiltelefoners færden og hvem i kommunikerer med, og selv programmører kan afsløres gennem den måde de skriver kode på.

Jeppe,...


Oct 8, 2018

Chatbots er sådan nogle automatiske snakkeprogrammer, som vi fx kan møde på firmaernes support-sites, eller som en slags automatiserede sælgere i Facebook Messenger.

Chatbots fik en solid dosis hype for et par år siden, uden at særligt mange firmaer kom længere end pilotprojekter. Men firmaet Botsupply mener, at...