Jun 17, 2019
Bycykler, el-løbehjul og god, gammeldaws offentlig transport. Der er mange måder at komme omkring på i dag, og derfor vender vi den aktuelle status for “mikro-mobilitet”. Det handler om alt fra mobil-apps til cykelhjelme, og om at bo på landet.
Vi tager en god (lang!) studiesnak om hvordan vores byer og adfærd ændrer sig i takt med at cykler, bycykler, delebiler og nu el-løbehjul gør det muligt at komme omkring på nye måder.
Men vi har også været ude i virkeligheden og prøve tingene af.
Anders har kørt i bus (wuhu!), Adam prøver de elektriske bycykler i Købehavn, og Jeppe har været en tur på scooter - el-løbehjul.
Endelig kan man høre to interviews fra konferencen om Future Mobility, der blev afholdt i slutningen af maj på Aalborg Universitet.
Konferencen var arrangeret af DiCyPS – Center for Data-Intensive Cyber-Physical Systems - og handlede både om selvkørende busser, infrastruktur og altså micro-mobility.
Anders talte med Gustav Friis fra Aarhus Kommune, hvor man sammen med en række partner er i gang med at udvikle det man kalder Mobility as a Service (MaaS), der skal samle både offentlig transport, løbehjul og private biler i én, sammenhængende løsning.
I det andet interview kan man møde Michael Jæger Sørensen fra Via Trafik, der har set på de sikkerhedesmæssige aspekter af motoriserede skateboards, Segways, el-løbehjul og så videre.
Til sidst er der som sædvanlig tiprunde - med en film, et spil og en serie.
Rejseplanen og Min Rejseplan-appen (med flere transportmuligheder)
Future Mobility-konference hos DiCYPS
MaaS - Mobility as a Service (i Aarhus) - og det er Gustav Friis fra Aarhus kommune, der fortæller
El-løbehjul i flokkevis: Voi, Tier, Lime
Via Trafik og Michael Jæger Sørensen
Micromobility - blog og podcast med eksperten Horace Dediu
DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.
Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.
Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til Jeppe og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders