Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Nov 2, 2020

Denne episode af DataSnak handler om noget der desværre igen er aktuelt, nemlig sexchikane.

Meetoo bølge to ruller henover Danmark og det betyder at krænkelser på arbejdspladserne er kommet i fokus. En masse modige kvinder har stået frem, senest en masse ansatte og valgte i fagbevægelsen.

Dagens gæst er Maria Reimer, som er advokat i HK, og arbejder med en stor del af de sager, der handler om seksuelle krænkelser. Samtidig er hun igang med at lave en erhvervs-PhD på CBS om sexchikane.

Maria hjælper os blandt andet med at definere begrebet, og fortæller hvorfor der pludselig er så mange sager i HK og hvad der sker når en seksuel krænkelse er blevet anmeldt.

Vi runder dog også lige ugens smittestopdatering(!) og til sidst er der naturligvis tiprunde.

Smittestop version 1.2

Corona-sniffende vagthunde

Maria Reimer på CBS

Arbejdstilsynets regler om seksuelle krænkelser

DR-artikel om sexchikane, hvor Maria har været involveret

Artikel fra Kvinfo om seksuelle krænkelser i it-branchen og på it-studiestederne

Tips

Adam: Adobe Max-konferencen præsenterede igen nye produkter - Adobe Illustrator er nu kommet til iPad og det er superfedt

Jeppe: Gintberg og Eskelund-serie på DRTV om danske opfindere

Anders: Bonham’s årlige auktion for History of Science and Technology, including Air and Space

Maria: Lær noget nyt! Noget der gør der glad, men som kræver at man skal øve sig og gøre sig en anstrengelse (fx at spille klaver)

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk