Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Dec 7, 2020

Det er sjovt at lære, og rart at føle at man bliver bare lidt klogere en gang imellem. Og i vore dage er der jo en overflod af muligheder for at tage kurser og undervisning på nettet, fra hjemmestrikkede YouTube-videoer til certificerede uddannelser fra verdens største universiteter.

Mange af kurserne er oven i købet gratis, så det er jo tiden og energien der er den største begrænsning.

I denne omgang DataSnak har vi hver taget en rundtur på nogle af de mange kursus-platforme, og fundet 3 kurser vi gerne vil tage - og fortæller de andre om dem, i 3 runder.

Den første runde handler om fremtidsforskning, etisk AI og disruption.

I anden runde er vi nysgerrige på time management, karibiske fisk(!) og tegne-apps.

Og til sidst overvejer vi at dygtiggøre os inden for 'transmedial storytelling', machine learning og - at spille på ukulele...

Så må vi se, hvor mange af kurserne vi rent faktisk kommer til at følge.

PS. Hele episoden er jo nærmest én, stor tiprunde, så vi springer over den sædvanlige omgang tips tilsidst.

RUNDE 1:

Anders: Futures Thinking, Coursera - evt suppleret af introduktion til fremtidsforskning på Futurist Institute eller scifi og videnskab på Great Courses Plus

Jeppe: The Ethics of AI på Helsinki Universitet

Adam: Disruptive Strategy på Harvard Business School

RUNDE 2:

Anders: Effektiv tidsplanlægning, Teknologisk Inst.

Jeppe: CARIBBEAN FISH IDENTIFICATION – Area9 Lyceum

Adam: Skillshare - Digital Illustration Learn to Use Procreate 5

RUNDE 3:

Anders: Transmedia Storytelling, Coursera

Jeppe: Introduction to Machine Learning på MIT

Adam: Yousician - lær fx at spille ukulele

BONUS:

Ninja-kursus!

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk