Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Aug 23, 2021

Vi har besøg af Lise Gerd Pedersen, der netop er gået på pension efter over 40 år i it-branchen. Det skal både handle om EDB-uddannelser, om offentlige it-projekter og meget mere, i Lises særlige perspektiv på udviklingen gennem fire årtier.

Lise blev først interesseret i computere i 1972-73, hvor Danmarks Radio kørte en serie TV-voksenundervisningsprogrammer i Basic programmering.

Siden blev hun EDB-uddannet, tog en bachelor på Datalogi, og en master på CBS – parallelt med en lang række ansættelser i både private virksomheder og i det offentlige.

Vi taler med Lise om uddannelse og behovet for at følge med, men vender også især de offentlige it-projekters store udfordringer.

Til sidst er der tiprunde – med spil, streamingserier og en bog om it-arkitektur.

LINKS

Lises (nu pensions-ramte) website Archit

Lises sidste blogpost hos Version2

TIPS

Adam: Hades - nu til PS og XBOX (og på Xbox Game Pass)

Jeppe: Live & Vinyl – podcast om musikgenrer

Anders: “Watch the Sound” med Mark Ronson, 6 afsnit om musikproduktion på Apple TV+

Lise: "Chess and the Art of Enterprise Architecture" af Gerben Wierda

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk