Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Dec 27, 2021

I denne episode vinker vi farvel til 2021 med et festfyrværkeri af tips og gode råd.

Vi har jo for vane at afslutte alle episoder af DataSnak med en Tiprunde, hvor vi fortæller om apps, serie, bøger, podcasts, spil, dimser og meget mere – og vi har jo også fået masser af gode ideer fra vores gæster gennem tiden.

Men denne gang går vi hele vejen, og tager en fuld episode kun med tips!

Vi har organiseret det sådan, at vi tager tre runder med tips på skift, Adam, Anders og Jeppe, og der skal selvfølgelig også være tid til at vi kan spørge ind til de andres tips.

Til sidst har vi så to særlige runder, hvor vi kigger tilbage på nogle af de mange tips, vi gennem årene har givet her i DataSnak.

Først vælger vi et arkiv-tip som af en eller anden grund ikke holder længere, og til allersidst vælger vi så et arkiv-tip som stadig holder, og som måske endda kan anbringes i kategorien med evergreens eller i en DataSnak Hall of Fame.

Til gengæld bliver der så ikke nogen ekstra Tiprunde til sidst… 😄

Godt nytår 🍾

Links

RUNDE 1

Jeppe: Vid&Sans – med forskning fra Aarhus Universitet

Adam: Core! - podcast om spil for voksne

Anders: Get Back-dokumentar om Beatles på Disney+

RUNDE 2

Jeppe: The Witcher sæson 2

Adam: Superstore på Netflix

Anders: NotePlan kalender- og planlægnings- og note-app

RUNDE 3

Jeppe: TED TALK: On being wrong | Kathryn Schulz

Adam: Adobe Creative Cloud Express

Anders: Techpodcasten Accidental Tech Podcast

TIP FAILS

Jeppe: Clear and Vivid - Alan Alda podcast

Adam: Minecraft Earth

Anders: Der er en hel håndfuld apps, jeg ikke bruger længere: Sorted3, Butleroy, Raindrop, PopClip, Hey email-tjeneste, Uptime…

TIPS HALL OF FAME

Jeppe: Hugo Spritz - mousserende vin + hyldeblomst-sirup + evt danskvand

Adam: Xbox Game Pass Ultimate

Anders: Time blocking som idé - brug kalenderen mere aktivt i din planlægning.

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk