Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Feb 11, 2019

Der bliver talt meget om uddannelse og programmering i skolerne - men vi glemmer ofte de ældre medborgere, der trods PC-kørekort og computer-brug på jobbet måske aldrig rigtig er blevet komfortable med teknologien.

I denne episode taler vi både med Jeppes mor, Anders’ far og en repræsentant for Ældresagen om seniorer og it.

Anders’ far Ib får lov til at repræsentere de nysgerrige, men skræmte, seniorer, der godt kan finde på at hive stikket ud af væggen, hvis de ser en ukendt dialog på skærmen.

Næstformand Kirsten Engell fortæller om sit perspektiv fra Ældrerådet i Århus Kommune, og Michael Teit Nielsen fra Ældresagen sætter tingene i større, samfundsmæssigt perspektiv.

Til sidst er der naturligvis tiprunde som vi plejer, denne gang med bøger, spil og en podcast.

Links

Ældrerådet i Aarhus kommune

Ældresagen om it

Tips

Jeppe: Den amerikanske longform-journalist Beth Macy har bla. skrevet Factory Man og Dope Sick

Adam: Magic the Gathering Arena - free-to-play nostalgi-tone spil, i åben beta, dog indtil videre kun til pc

Anders: The Dropout podcast om Theranos-skandalen - lavet af ABC News, der her fortæller mere om baggrunden og linker til podcasten

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk