Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Mar 11, 2019

It-sikkerhed er vigtigt - både privat, i firmaer og i myndigheder og organisationer. Men er det i orden at teste sikkerheden ved at sende en konsulent på besøg under falsk navn med et skjult kamera, for at se om medarbejderne overholder de gældende regler og procedurer?

Det har været diskuteret heftigt den seneste tid, i kølvandet især på en historie fra Ørbæk på Fyn, hvor en kommunalt hyret it-sikkerhedskonsulent var på besøg i vinter - med et kamera skjult i tasken.

Mads Samsing, der er næstformand for HK Kommunal, besøger DataSnak for at fortælle hvordan den slags tests kan overtræder både juridiske aftaler og uskrevne regler om god it-sikkerhedskultur.

Til sidst er der naturligvis tiprunde som vi plejer, denne gang med to serier, et crowdfundet punk-album og en bog

Links

Mads Samsing, næstformand for HK Kommunal

Sammen med KL har HK lavet værktøj til it-sikkerhed og awareness

DataSnak (SAMDATA HK Podcast) Ep. 33 med Aslak Ransby om ‘human-centered security’

Tips

Jeppe: DRTV “Danmarks næste klassiker” - designere giver bud på kommende design-ikoner - lamper, stole, etc.

Adam: Amanda Palmers nye album “There Will Be No Intermission”

Anders: Christina Boutrup: “Den store tech-revolution” - om tech i Kina

Mads: For House of Cards-fans - “Marseille” på Netflix

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk