Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

May 20, 2019

Teknologi bliver af mange set som en vigtig del af løsningen på de største af vores problemer - og det gælder også nødhjælp og udviklingsarbejde.

Rundt omkring i verden bliver alt fra øjenscanning over droner til Blockchain brugt i nødhjælpsarbejde i flygtningelejre, til sygdomsbekæmpelse i udviklingslande og meget mere.

Men det er bestemt ikke uden konsekvenser at lade Silicon Valley tackle de store udfordringer.

Det fortæller vores gæst, Adam Moe Fejerskov, der er forsker i naturressourcer og udvikling på DIIS - Dansk Institut for Internationale Studier.

Han har bla. skrevet en bog om den gigantiske Bill and Melinda Gates Foundation, der især har fokus på at bekæmpe malaria og sygdomme som opstår pga dårlige sanitetsforhold - men forsker nu også bredere i hvilke muligheder og udfordringer der opstår, når nødhjælps- og udviklingsarbejdet møder Silicon Valley og de teknologi-opmistiske visioner…

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde - med spil, podcast, bøger og livsfilofi.

Links

Adam Moe Fejerskov hos DIIS

@afejerskov på Twitter

Adams artikel om teknologi i nødhjælp

Bill and Melinda Gates Foundation

Adams bog om Gates Foundation

Tips

Anders: Rushkoff’s Team Human - om hvordan social bevidsthed skal bekæmpe digitaliseringens dehumaniserende effekt. Både podcast og bog.

Adam Bindslev: Ingress - AR-spil med masser af gåture

Jeppe: Poul Smidts bog om Viggo Kampmann

Adam Fejerskov: Slet din Facebook-profil og nyd livet uden stressende sociale medier…

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders