Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Aug 26, 2019

Vi ser nærmere på 5G - næste generations mobile netværk, som lige så småt er ved at blive rullet ud hist og her, og som lover ultrahøj båndbredde og sætter turbo på drømmen om at give alting i hele verden en netopkoblet identitet.

Der er dog mange udfordringer endnu, før visionerne (og salgsgassen) kan blive til virkelighed - der mangler master, mobiler og masser af infrastruktur og software.

Adam gennemgår mobilnetværkenes historie fra 1G til 5G, og bagefter har Anders talt med teleanalytiker Torben rune, der fortæller både om teknologi, visioner og problemer.

Redaktør Jeppe Engell drikker Hugo Spritz i eftersommerland, men man skal ikke snydes for en tiprunde - den kommer til sidst, dog med “kun” to tips denne gang.

Links

5G - den lange historie på Wikipedia

Ingeniøren har en glimrende dækning af 5G

Torben Rune - Teleanalyse

Tips

ANDERS:

Anders er gået oldschool i browserland, og tester (igen) Firefox på både macOS og iOS - og han er glad!

ADAM:

Adam anbefaler albummet Caligula af Lingua Ignota - der på Pitchfork beskrives som “a murderous amalgam of opera, metal, and noise”.

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til Jeppe og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders