Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Sep 9, 2019

DataSnak er for alvor tilbage fra ferien, og opdaterer redaktøren på et par af sommerens største techhistorier.

Først taler vi om den verserende teledata-sag i Danmark, hvor fejl i logningen af teledata og ikke mindst i software, som efterforskerne har brugt til at udtrække og præsentere data, betyder at sager helt tilbage til 2012 må tages op til fornyet granskning.

I talende stund er 29 personer blevet løsladt og 24 retssager udskudt.

Og vi bliver i politi-sporet, og kigger nærmere på hvordan politiet bruger (private) overvågningskameraer i efterforskningen. Især i USA er der stort fokus på kameraproducenten Ring (der ejes af Amazon), som arbejder endog meget tæt sammen med politiet.

Men også her i Danmark gør politiet brug af et register over danske overvågningskameraer - og det er jo smart, men rummer også en del udfordringer…

Til slut er der som sædvanlig tipsrunde - om spil, søvn og seriøst nyhedsoverblik.

Links

Hør også sidste episode om 5G - fremtidens mobilnetværk (med udfordringer)

Forstå fejlene i teleskandalen: Telefon var i København og Frederikshavn på samme tid

Rigspolitiet løfter sløret for konkrete teledata-fejl: Udenlandske telefoner var koblet på to master | Version2

Ring reportedly shared video sharing data, detailed maps with police in 2018

EU plans strict limits for facial recognition technology

Amazon’s Ring Is a Perfect Storm of Privacy Threats

Private stiller tusindvis af overvågningskameraer til rådighed for politiet

Red Road-film - Ken Loach ser på kameraovervågning

Tips

ANDERS: Hvis man vil holde øje med nyheder og blogs mange steder, er en RSS-læser et uundværlig (men lidt old-school) værktøj - prøv fx Feedly-tjenesten

ADAM: Adam kan et snedigt trick, som giver ham billigere abonnement til det såkaldte ‘Xbox Game Pass Ultimate’

JEPPE: Søvn er vigtigt! Og kompliceret! Læs Matthew Walkers “Why We Sleep” og bliv klogere!

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til Jeppe og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders