Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Sep 23, 2019

Arbejdsmiljø, firmakultur og konflikter mellem ledelse og medarbejdere. Det er ikke nyt at virksomheder skal forholde sig til dén slags, men for små ejer/leder-firmaer i it-branchen er det ikke desto mindre en udfordring.

Nogle af problemer kommer måske fordi lederne af den slags virksomheder især er drevet af en idé til en tjeneste eller et produkt - og ledelsen er kommet som en slags konsekvens.

Andre udfordringer opstår, fordi medarbejdere i den slags firmaer ofte arbejder ‘grænseløst’, og ikke nødvendigvis har været igennem en mere traditionel uddannelse eller karriere.

Bettina Prühs kører for tiden projektet SundITledelse, støttet af Vellivforeningen, som har samlet lederne fra cirka 50 små it-firmaer for at hjælpe dem med at få styr på hverdag, arbejdsmiljø og konflikthåndtering - og ikke mindst for at lade dem dele erfaringer med hinanden.

Til slut er der som sædvanlig tipsrunde - om film, it-relateret hverdags-spas, og om præcision i de industrielle revolutioner(!)

Links

Projektet SundITledelse

Mere om godt arbejdsmiljø hos Godt Arbejdsliv

Bettina laver også podcast - den hedder HR Viden

Tips

JEPPE: Matrix-filmene er ved at runde 20 år - men holder stadig! Der er rygter om en fjerde film i rækken - og mens man venter kan man nu se de tre første på Netflix.

ADAM: Adam har leget med at ‘broadcaste’ beskeder til sine Google Home-dimser, så familien fx kan kaldes sammen når der er aftensmad.

ANDERS: Anders har læst bogen “Exactly - how precision engineers created the modern world” af Simon Winchester - en fantastisk bog om de industrielle revolutioner

BETTINA: Læg headsettet i lommen bare en gang imellem - husk også at give hovedet ro (men først når du er færdig med at lytte DataSnak 😃)

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til Jeppe og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders