Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Nov 4, 2019

Her i løbet af efteråret har DataSnak-redaktionen haft en lille åbenbaring: vi er blevet opmærksomme på, hvor stor en rolle søvn spiller for både vores fysiske og mentale sundhed - blandt andet inspiret af Matthew Walkers bog “Why We Sleep.”

Det er naturligvis vigtigt for alle mennesker, men selvfølgelig også for it-faglige, der jo også helst både skal være sunde og skal kunne yde deres bedste - ikke mindst i en verden og en hverdag hvor vi er omgivet af skærme og mobiler og tusind ting der river i vores hjerne og kræver vores opmærksomhed.

Derfor er vi taget på besøg hos søvnforsker Birgitte Rahbek Kornum, der både fortæller om søvn generelt og om søvn i en verden af distraktioner og dimser.

Jeppe, Adam og Anders har også tracket deres søvn i en måned inden interviewet, og taler med Birgitte om deres data og om værdien af den slags ‘selvmål’.

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde.

Links

Matthew Walkers bog “Why We Sleep” (på dansk: “Derfor sover vi”)

Vi har tracket vores søvn med disse apps:

Autosleep

Sleep Watch

Fitbit app

Tips

Jeppe: Unbelievable-serien på Netflix, der handler om en række voldtægter i USA (lad være med at se den sent om aftenen, så du sover dårligt!)

Adam: Fitbit Versa er den aktivitets- og søvntracker, som Adam har brugt til vores eksperiment - og den er fin! (Køb gerne den gamle version, der stadig er aldeles udmærket).

Anders: Butleroy-appen kan både håndtere kalender og todo-lister - og bruger en “kunstig intelligens” til at hjælpe med planlægningen. (Kun iOS og macOS)

Birgitte: Forstå Din Søvn Af Birgitte Rahbek Kornum, Indbundet - køb bøger online

PRAKTISK

SAMDATA HK Podcast har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. SAMDATA HK Podcast udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk