Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Dec 2, 2019

For et par episoder siden talte vi i DataSnak om at tracke data om vores søvn, men denne gang springer vi ud i datasamlingen med begge ben.

Vi er gået selvmåls-amok og tracker data på livet løs. Jeppe drikker kaffe, Adam spiser og tæller kalorier, og Anders forsøger at holde styr på sine (alt for) mange vaner.

Vi drøfter det gode ved at få apps og wearables til at hjælpe, men taler også om de negative sider.

Og så fortæller Lise von Seelen fra Etisk Råd mere generelt om sundhedsdata og hvordan de kan bruges og især misbruges.

Til slut er der som sædvanlig tiprunde med spil, dokumentarer og apps.

Links

Open Data Challenge 2019

Hør også DataSnak episode 65 om åbne data

Jeppes kaffe-app Caffiend

Recaf - alternativ kaffetracking-app

MyFitnessPal - kalorietracking med mere

Fitbit - aktivitetsmålere til workouts, søvn og meget mere

Etisk Råds rapport om “Sundhedswearables og Big Data” - læs hele redegørelsen eller den korte opsummering

Streaks kan tracke 12 vaner på én gang (kun iOS, desværre)

Tips

  1. Anders: Waterminder-appen kan tracke dit væskeindtag
  2. Jeppe: Dokumentarserie om Alphabeat på dr.dk TV
  3. Adam: Minecraft Earth-spillet er en god blanding af velkendt format og såkaldt Augmented Reality

PRAKTISK

SAMDATA HK Podcast har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. SAMDATA HK Podcast udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk