Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Dec 16, 2019

Supercomputere er computere, som er…super. Det er svært rigtig at definere mere præcist, men de er i hvert fald enormt kraftige, udstyret med kolossale mængder RAM og processorkraft, og så bruger de en voldsom mængde strøm.

Typisk bliver de anvendt til store og meget komplekse beregninger, fx når det handler om klimamodeller, gensekventeringer, fysik-simulationer og i stigende grad også beregninger som skal udvikle bedre kunstig intelligens.

Professor Brian Vinter fra Københavns Universitet fortæller om hvad supercomputere er, hvordan man bruger dem, og hvilke store maskiner vi har her i Danmark.

Og så får vi også at vide hvordan politik kan spille en rolle, når især USA og Kina forsøger at udkonkurrere hinanden i det evige spil om hvem der har den største…

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde med en god blanding af spil, læsning og opbyggelig undervisning.

LINKS

Professor Brian Vinter

Wikipedia om supercomputere (engelsk)

Danish e-infrastrucure Corporation (DEIC) - masser af stof om supercomputere i Danmark

Top500-listen over supercomputere

Danmark og syv andre nationer bygger nu en af verdens kraftigste supercomputere

TIPS

Anders: Don Winslow-trilogien Power of the Dog (2005), Cartel (2012) og The Border (2019)

Jeppe: Wired laver videoer med ting, der bliver forklaret på 5 niveauer så alle kan være med

Adam: Elder Scrolls online - Adam spiller på Stream

Brian: Andrew Ng’s onlinekursus i machine learning på Stanford