Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Feb 10, 2020

Der går nærmest ikke en dag uden nyheder om hacking-angreb, datalæk eller firmaer der bliver udsat for ransomware. Og selvom vi har haft en del år efterhånden til at sikre vores computersystemer bedre, så er det sjældent i fokus hverken når det handler om ny hardware eller ny software.

Samtidig bliver systemerne mere og mere komplekse, så det bliver sværere og sværere at gøre noget ved problemet.

Vi gør en slags status for it-sikkerheden, sammen med vores gæst, Henrik Lund Kramshøj, it-sikkerheds-ekspert fra firmaet Zencurity.

Men vi fokuserer især på om og hvordan man kan uddanne sig og lære mere om it-sikkerhed - og det er desværre lidt sparsomt.

Der findes dog både kurser og certificeringer, og moduler på nogle af universiteternes tekniske uddannelser - men rigtig mange it-sikkerhedsfolk i Danmark er stadig i vid udstrækning autodidakte.

Til sidst forsøger vi at hæve humøret lidt, med en lille håndfuld tips.

Links

Henrik Lund Kramshøjs firma Zencurity

Tips

Anders: “Uncut Gems” - kan ses på Netflix

Jeppe: Filmen “Rocket Man” om Elton John, der bla. kan ses på Cmore hos YouSee

Adam: Rune Lykkeberg: “Vesten mod Vesten” - om det 21. århundredes politiske og ideologiske konflikter

Henrik: BornHack - hacker-camp og nørd-festival 11–18. august på Fyn, mød andre der er interesserede i teknologi og sikkerhed

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk