Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Feb 24, 2020

Når man taler om digitalisering kan man nogle gange godt få fornemmelsen af, at udover smartphones, computere og datacentre, så er alting blevet virtuelt. Men sådan er det selvfølgelig langtfra. Der er masser af hardware derude - maskiner, apparater og gadgets.

Men hvad er det egentlig for nogle tanker og processer der ligger bag udviklingen af nye dimser - og hvilke udfordringer møder man som lille startup, hvis man udover en app, en webtjenester eller et stykke software også vil bygge noget fysisk?

Vi har talt med tre danske startups om deres oplevelser:

Copenhagen Trackers, der laver GPS-trackere, Zliide, der laver elektroniske tøjmærker, og Precure, der laver et anti-tennisalbue-armbind.

De fortæller om partnerskaber, patenter og om at få nogle andre komponenter sendt fra Kina end dem, de havde bestilt…

Og så slutter vi naturligvis med tiprunden - om kalenderapps, kamerastativer og legeplads-motion.

Links

Copenhagen Trackers

Zliide tøjmærker

Precure armbind mod tennisalbue

Tips

Anders: Fantastical - dyr, men god kalender-app til Æblefolket

Jeppe: Prøv at sjippe - det er sjovt og det er god motion!

Adam: DJI Osmo Mobile 3 til håndholdt video

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk