Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Mar 30, 2020

VI er nået til episode to i vores nye Corona-rytme med en podcast om ugen i stedet for hver anden uge - og denne gang skal det handle om samarbejdsværktøjer og fjernarbejde.

Vi sidder jo på hver vores mere eller mindre velindrettede kontor, ligesom millioner af mennesker over hele kloden, der er blevet tvunget til at arbejde hjemmefra.

Det stiller nye krav til både teknik, værktøjer og vaner - og vi deler vores erfaringer fra de første par uger i virusland.

Men der er jo også firmaer, der ikke bare er vant til hjemmearbejde, men ligefrem fra starten er skabt som ‘distribuerede organisationer’, uden hovedkvarter eller fælleskontorer.

Vi har talt med Amir Salihefendic, manden bag firmaet Doist og de to apps Todoist og Twist - fordi Doist fra starten i 2007 har været ‘remote’.

Til sidst er der tiprunde med møbler, spil og en god, gammel tv-serie.

Links

Microsoft Teams

Slack

Twist

Doist

“Pyramiden” af kommunikations-værktøjer

Hvordan klarer du dig, hvis hjemmearbejde er nyt for dig?

Isolation og angst - risici ved hjemmearbejde

Tips

  1. Jeppe: Stykka - Stay The Fuck Home-skrivebord i pap
  2. Adam: Call of Duty: Warzone - Battle Royale i storslået stil
  3. Anders: West Wing - en klassisk og fantastisk tv-serie om præsident Bartlett og hans stab i Washington

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk