Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

May 25, 2020

I denne episode af DataSnak skal vi se lidt nærmere på de data og modeller, man har brugt til at forsøge at vurdere Coronavirussens spredning og udvikling.

Som vi kort vendte for et par episoder siden, så er det ikke alle der har været tilfredse med hvilke data fx SSI har delt offentlig, eller med indsigten i hvordan myndighederne har lavet deres modeller og forudsigelser af hvordan det fx vil gå, når vi begynder at lukke mere op.

Men så kan man jo - hvis man har lidt kodeevner - tage tingene i egen hånd og lave sine egne modeller for Coronavirussens spredning.

Det har Mikkel Krogsholm i hvert fald gjort - og ham kan man møde her i DataSnak

Han har lavet et koderepository, hvor han deler sine Coronamodeller, med fuld indsigt i hvordan de er programmeret, hvilke data han bruger, og så videre.

Derudover taler vi om selvpålagte app-eksperimenter og små datanyheder, og så er der naturligvis tiprunde til sidst.

Lyt med 🎧😃

Mikkels GitHub-repo med kode til at forudsige Corona i DK

NB! Siden vores interview med Mikkel har SSI ændret deres dataudgivelse

COVID-19 mobilitetsrapporter fra Google og Apple

DataSnak-episode om åbne data

Klimaaftalens modeller

Corona-nedlukningen flyttede fokus på Twitter fra frygt til tillid – men også mistilid - studie fra KU

Tips

  1. Jeppe: Wind of Change - podcast-serie på Spotify om CIA og den klassiske Scorpions-ballade
  2. Adam: Den danske satankult - dokumentar på DRTV
  3. Anders: Raindrop - bogmærke-tjeneste

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk