Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Jun 1, 2020

Hvad har danskerne talt om under Corona-krisen, og hvordan har de egentlig haft det?

Det er noget af det, som forskerne ved Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS) på Københavns Universitet har undersøgt.

De har analyseret over 140.000 tweets for både emneord og ord, som udtrykker følelser, for bla. at kortlægge vores reaktion på nedlukningen i marts.

Vi taler med professor Morten Axel Pedersen og Ph.D Thyge Enggaard fra SODAS om hvilke metoder de har brugt, hvad analyserne viser - og hvilke forbehold man må tage, når man laver den slags arbejde.

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde, med en solid blanding af apps, fantasy-tv og hardcore fagmagasiner.

Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS)

Coronakrisen - analyse af tweets

Seneste episode om smittedatamodeller handlede jo også om at analysere data i Coronakrisen

Tips

  1. Adam: Amazon Prime-serien Carnival Row
  2. Jeppe: En narkoman og en alkoholiker…… - podcast fra Hus Forbi
  3. Anders: MusicBrainz Picard - et program til organisering af din musiksamling, til både Windows, macOS og Linux
  4. Thyge: Tidsskriftet Slagmark om “følelseshistorie”
  5. Morten: 538-podcasten Politics fra datanørden Nate Silver

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk