Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Aug 31, 2020

Selvom computerspillerne i verden efterhånden er fordelt næsten ligeligt mellem kønnene, så er der stadig en overvægt af mænd i skydespil som Counter-Strike og de tilhørende e-sportsligaer.

Det har måske også noget at gøre med, at de kvinder som spiller first-person shooters ofte oplever at blive talt ned til, chikaneret eller ligefrem truet af deres mandlige med- og modspillere.

Ugens gæst er Josephine Dahl, som selv har oplevet det man kunne kalde virtuelle overgreb i spil, og som nu nu er gået igang med at skrive speciale om kvinder, køn og computerspil på Københavns Universitet.

Udover at tale om køn og spil skal vi også følge kort op på sidste uge, og så er der naturligvis tiprunde til sidst.

Om at bruge Microsoft Flight Simulator 2020 til forskning

Josephine Dahl på Twitter

DR-artikel om Josephine oplevelser i Counter-Strike

God klumme om chikanen mod kvinder i spil - og hvad man kan gøre

Washington Post samler op på den såkaldte GamerGate

DataSnak ep 53 - om esport

Tips

  1. Adam: Lovecraft Country på HBO
  2. Anders: Prøv et sæt støjreducerende hovedtelefoner (fx de nye SONY WH-1000XM4)
  3. Jeppe: Læs Kirsten Thorups “Indtil vanvid, indtil døden”
  4. Josephine: Leg noget mere i hverdagen og brug din fantasi!

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk