Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Sep 7, 2020

På DataSnak har vi det jo lidt ambivalent med ny teknologi. På den ene side er det vanvittigt fascinerende med nye dimser og nye tjenester, på den anden side er der som regel altid en kæmpe risiko for, at de nye muligheder også bliver misbrugt.

Det gælder også dagens tre historier, må man sige.

Vi ser nærmere på Halo, et nyt trackerarmbånd plus app fra Amazon, der både kan lave 3D-scan af din krop og lytte på din stemme for at vurdere dit humør.

Vi diskuterer også konsekvenserne af GPT-3, en tekstskrivnings-algoritme fra OpenAI, der kan skrive, oversætte og være kreativ, næsten som et menneske.

Endelig skal vi tale om Neuralink, et Elon Musk-firma, som netop har afholdt en demo, som viste hvordan en chip implanteret i hjernen på en gris kan aflæse signalerne fra dens hjerne. Det er både interessant, undervældende og helt crazy.

Og så er der naturligvis tiprunde til sidst, om musik, en film og en serie.

(PS. Episoden er optaget tirsdag den 1.9 - hvis der nu skulle være ting, vi ikke har nået at få med…)

Links

Counter-Strike kan spilles gratis på Steam

The Verge skriver om Amazon Halo - den nye fitness-tracker

Wireds artikel om stressmåling med det nye Fitbit Sense-armbånd

Kan dit smart-ur også afgøre om du har Corona, spørger Wired?

Frederik Kulager på Zetland har testet skrive-algoritmen GPT-3

Wikipedia forklarer hvad GPT-3 er

Se rigtig gode forklarende videoer om GPT-3 hos Half Ideas

Technology Review udpeger (nogle af) de store problemer og udfordringer med Neuralinks hjerne-computer-interface

Tips

1. Adam: Elon Musks hustru [Grimes](https://en.wikipedia.org/wiki/Grimes_(musician)) laver stemningsfuld musik - som passer lige til Neuralink-demoen og AI-snakken

2. Jeppe: Filmen “A Theory of Everything” om fysikeren Stephen Hawking kan nu ses på Netflix

3. Anders: Hvis man har abonnement på Apple TV+, så skal man se den fremragende serie “Ted Lasso”

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk