Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Nov 5, 2018

Der er fortsat fokus på at få flere kvinder til at vælge uddannelser og karriere indenfor it. Og det er vigtigt, både fordi det giver større diversitet og bedre produkter, og fordi samfundet mangler kvalificeret arbejdskraft - og fordi det er en både kreativ og tilfredsstillende opgave at kode.

Det mener i hvert fald Sine Zambach, der er bioinformatiker med en ph.d. i datalogi, og som har skrevet bogen “Kvinde kend din kode.”

Bogen fortæller om historiens rollemodeller og giver god introduktion til grundlæggende programmering - samtidig med at den tager fat i debatten om kvinder og it.

Til sidst er der som sædvanlig tips - til en bog, en serie, en podcast - og en hvidvin!

God fornøjelse 😃

Links

Sine Zambach på LinkedIn

Sine Zambachs site for Kvinde kend din kode (med link til at købe bogen)

SAMDATA HK Podcast-episode 28 om it-kvinder i historien

Tips

Anders: Naomi Aldermans feministiske scifi-roman The Power

Adam: The Haunting of Hill House på Netflix

Jeppe: BBC 4: Intrigue: The Ratline podcast

Sine: Man bør absolut prøve de østrigske hvidvine af druen Grüner Veltliner

Bonustips: Bogen Girls Who Code og astrofysiker Anja Andersens nye graphic novel om Marie Curie

PRAKTISK

SAMDATA HK Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk