Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Aug 31, 2020

Selvom computerspillerne i verden efterhånden er fordelt næsten ligeligt mellem kønnene, så er der stadig en overvægt af mænd i skydespil som Counter-Strike og de tilhørende e-sportsligaer.

Det har måske også noget at gøre med, at de kvinder som spiller first-person shooters ofte oplever at blive talt ned...


Aug 24, 2020

I denne episode af DataSnak forsøger vi at sætte den aktuelle ballade om især Apples App Store i perspektiv.

De seneste måneder har både emailtjenester og spilfirmaer anklaget Apple for monopolmisbrug og gangstermetoder, når de kræver et 30 procents cut af alle de transaktioner der kører gennem App Store.

Senest...


Aug 17, 2020

Vi må være blevet ramt af sommerferiestemning, for planerne for efterårs-sæsonens første episode kom aldrig videre end hængekøjen.

Til gengæld har vi lavet en slags sommerbonus, hvor vi udover den efterhånden traditionsrige Corona-opdatering også hver især har taget en vigtig og spændende historie med fra...


Aug 3, 2020

Dette er den anden i rækken af særlige sommer-episoder her i DataSnak - for selvom man holder ferie, så skal man ikke snydes for sin snak om data...

I den første sommerepisode havde vi valgt at datasnakke om et par aktuelle historier om dataetik, søgemaskiner og kryptering - og den kan man jo gå tilbage og lytte,...