Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Mar 12, 2018

For tiden bliver begrebet ‘teknologi-afhængighed’ debatteret voldsomt både i Danmark og internationalt. Det er især vores konstante smartphone-fifleri og vores evige ‘refresh’ af feeds i sociale medier, der bekymrer. Vi bruger for meget tid på ingenting, og det gode spørgsmål er selvfølgelig, hvilke vigtige eller væsentlige eller ‘bedre’ ting vi så går glip af?

Det handler dog ikke “kun” om manglende ryggrad og svag disciplin. I de seneste par år er det blevet tydeligt, at de store techfirmaer går benhårdt efter præcis at designe deres gadget og apps og tjenester, så de er nærmest umulige at lægge fra sig.

Men er teknologi-afhængighed et reelt problem, hvor rammer det hårdest, og hvad kan vi gøre ved det? Det spørgsmål har Jeppe, Adam og Anders stillet sig selv - og ikke mindst en lille håndfuld eksperter fra vidt forskellige områder (omend der nok specielt er fokus på de generationer, som netop nu er ved at vokse op).

Der bliver dog også tips til sidst, som sædvanlig.

Links

Tristan Harris og projektet Time Well Spent - tidligere Facebook-ansat, som nu har kastet sig over at begrænse vores afhængighed af især sociale medier

Mehlsen Media - Camilla Mehlsen forsker især i børn og unges brug af teknologi

Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed

Ørum skole på Djursland hvor de har mobilforbud både i timer og frikvarterer

Jesper Balslev - har netop fået udgivet bogen “Kritik af den digitale fornuft i uddannelse”

Tips

  1. Recomendo nyhedsbrev - meta-tip om et ugentligt nyhedsbrev med masser af gode ideer til alt fra billige sandaler til apps eller nye spisevaner…
  2. Making Obama-podcast
  3. Google Drive File Stream - bedre organisering af hvilke filer der ligger lokalt, og hvilke der ligger i skyen på Google Drive

PRAKTISK

SAMDATA\HK podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørdet igennem på helt specifikke temaer. Tovholder på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14 dag.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk