Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Dec 4, 2017

 

I episode 16 talte vi om it-sikkerhed og især firmakulturen omkring sikkerhed, med udgangspunkt i en ny rapport fra HK SAMDATA.

I denne episode følger vi op i en samtale med Henning Mortensen, tidligere it-sikkerhedskonsulent i Dansk Industri, i dag sikkerhedschef i AO.

Han fortæller både generelt om it-sikkerhedskultur og om egne oplevelser fra firmaet, blandt andet med fokus på persondata og den kommende forordning, som træder i kraft 25.5 2018 med nye krav til firmaer og organisationers behandling af persondata.

I slutningen giver vi som sædvanlig tips til lytterne!

Links

Rapporten om it-sikkerhedskultur kan hentes som pdf her

Hennings regneark som kan hjælpe med at vurdere firmaets parathed når det gælder persondataforordningen

Datatilsynets vejledninger om persondata og databeskyttelsesforordningen

Erhvervsstyrelsens privacy-kompas der kan hjælpe virksomheder ift. persondatabeskyttelse

Tips

  1. Suburra - italiensk moderne gangsterserie på Netflix
  2. Free Agents - podcast om at være selvstændig eller freelancer
  3. Proces: skriv ned hvad du rent faktisk laver - specifikt som hjælp til at udvælge kurser, der er relevante og kan gøre dig dygtigere

Bonus: The Daily - podcast fra NY Times

PRAKTISK

SAMDATA\HK podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørdet igennem på helt specifikke temaer. Tovholder på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14 dag.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk