Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Jun 18, 2018

Det er godt at eje, men det er endnu bedre at dele. Det er der i hvert fald mange, der mener - især når det handler om software, hvor open source jo har været et kæmpe fænomen i mange tiår. Faktisk ligger selve internettet på servere, som overvejende kører open source software.

Men i de senere år er der mange som også er begyndt at se på, om og hvordan man laver open source når det gælder fysiske ting og ikke “bare” digitale produkter.

Christian Villum fra Dansk Design Center er gæst i denne episode for at fortælle meget om open source og ikke mindst om REMODEL-programmet på DDC, der er “et program for produktionsvirksomheder, der ønsker at udforske hvordan open source-principper kan udvikle nye økonomisk bæredygtige forretningsmodeller i produktionen af fysiske produkter – uden at miste konkurrenceevne.

Links

Dansk Design Center

REMODEL-programmet på DDC - firmaer lærer om open source hardware

B&Os BeoCreate - open source-print skal få gamle højttalere op i nutiden

Tips

  1. Anders: Ologies podcast med Alie Ward
  2. Jeppe: Claire L. Evans: Broad Band - bog om kvinderne der var med i udviklingen af internettet
  3. Adam: Tag landevejen (og lyt til podcast og lydbøger) næste gang du skal på road trip
  4. Christian Villum: Besøg BLOX - det nye design- og arkitekturcentrum i København (og meld dig evt. til deres inspirations-morgenmøder, BLOXHUB Mornings)
  5. Christian bonus-tip: Læs Sapiens af Yuval Noah Harari (Anders siger: Læs også efterfølgeren, Homo Deus!)

PRAKTISK

SAMDATA HK Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag. Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag. Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk