Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Jul 30, 2018

I denne første af 3 sommerspecials har vi fundet tre artikler, der har sat gang i tankerne, og som vi vender i plenum.

Det handler først om EUs meget omdiskuterede copyright lov, der enten vil beskytte kunstnere, medier og indholdsproducenter eller vil betyde censur, ulighed og manglende kreativitet, afhængig af hvem man spøger. Loven er for nylig blevet sendt tilbage i behandling.

Vi taler også om konsekvenserne af de ratings og anmeldelser vi giver allevegne, både på nettet og i mange især amerikanske restaurant-kæder også når det gælder betjeningen, maden og stemningen når vi er ude at spise.

Til sidst taler vi om vores længsel efter web-surferi i de gode gamle dage…

Links

BBC om nedstemningen af copyright-loven i EU

Buzzfeed-artikel om anmeldelses-tablets i amerikanske restauranter - det kan have voldsomme konsekvenser, når vi rater allevegne

I don’t know how to waste time anymore - klumme om hvordan vi spildte vores tid på nettet (på den gode måde) i de gode gamle dage, hvordan det har ændret sig (og hvorfor).

Recomendo - nyhedsbrev med gode, og meget forskellige, tips

Swiss Miss - sære links, på den sjove måde

PRAKTISK

SAMDATA HK Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag. Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag. Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk