Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak

SAMDATA HK Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

 

Jun 17, 2019

Bycykler, el-løbehjul og god, gammeldaws offentlig transport. Der er mange måder at komme omkring på i dag, og derfor vender vi den aktuelle status for “mikro-mobilitet”. Det handler om alt fra mobil-apps til cykelhjelme, og om at bo på landet.

Vi tager en god (lang!) studiesnak om hvordan vores byer og adfærd...


Jun 3, 2019

Jakob Sorgenfri Kjær er journalist i en særlig graver-gruppe på Politiken, hvor de især har fokus på digitaliseringen af vores samfund.

I de seneste måneder har Jakob særligt set på digitale trivselsmålinger (der ikke er så anonyme som lovet), på “Gladsaxe-modellen” (der skulle bruge kunstig intelligens...


May 20, 2019

Teknologi bliver af mange set som en vigtig del af løsningen på de største af vores problemer - og det gælder også nødhjælp og udviklingsarbejde.

Rundt omkring i verden bliver alt fra øjenscanning over droner til Blockchain brugt i nødhjælpsarbejde i flygtningelejre, til sygdomsbekæmpelse i udviklingslande og...


May 6, 2019

Sociale medier er jo ikke længere noget nyt at tale om, men en del af vores hverdag. Ikke desto mindre forandrer de sig, ligesom andre medier, jo hele tiden - og det er absolut værd at følge med i, hvad der sker.

Søren Pedersen, der arbejder som udvikler på Ekstra-Bladet, men også har gang i en hel masse...


Apr 22, 2019

Esport er i de senere år både blevet mainstream-populært og samtidig hyper-professionelt. Der bliver spillet tonsvis af turneringer med millioner af dollars i præmiepenge og millioner af tilskuere fra hele verden.

Men samtidig slås esporten og dens udøvere stadig med at blive accepteret - og med den evindelige...