Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Apr 27, 2020

I disse tider arbejder support-afdelingerne i mange firmaer på overtid for at hjælpe de ansatte, der pludselig har skullet klare jobbet hjemmefra.

I den anledning har vi set nærmere på nogle af de it-udfordringer vi oplever i hverdagen - både for både kunder og supportere.

Det gælder både hardware, som jo kan...


Apr 20, 2020

Denne gang har vi en pose blandede bolsjer til jer, med både virus-historier og alt mulig andet.

Vi skal først følge op på forrige episode om mobiltracking og andre overvågnings-teknologier, der bliver brugt i i bekæmpelsen af Coronavirussen. Siden sidst har Apple og Google meldt sig i kampen, og vil udvikle et...


Apr 13, 2020

Selvom verden for tiden har mest fokus på den aktuelle Coronapokalypse, så truer klimakatastrofen stadig vores fremtid.

DataSnak ser på, om tracking af vores klimaaftryk fx med mobilapps kan gøre en forskel i hverdagen, og spørger hvordan man overhovedet skal forholde sig til sin egen adfærd, når det...


Apr 6, 2020

Vi datasnakker igen fra vores respektive hjemmestudier, og denne gang diskuterer vi de mange overvågningstiltag, som mere eller mindre drakonisk vil tracke befolkningen i håbet om at kunne begrænse antallet af virussmittede.

Nogle lande giver den gas med fx QR-koder, der skal scannes hver gang man går udenfor en...