Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Jun 29, 2020

Hvad kan vi lære af vores hjemmearbejde og vores brug af nye og gamle digitale tjenester gennem Coronakrisen?

Det har vi spurgt Janus Sandsgaard om. Han er digitaliseringspolitisk fagchef i Dansk Erhverv og fortæller både om sine egne erfaringer med kælderkontor og videomøder, og om hvordan Dansk Erhvervs medlemmer...


Jun 22, 2020

Vi gør status over firmaet Holos pilotprojekter med selvkørende busser herhjemme og i Norden - og spørger, hvorfor vi ikke allesammen kører omkring i autonome køretøjer (endnu)?

Vi har talt med Christian Bering Pedersen fra Holo, der fortæller om både busser og droner, om dataindsamling og om bureaukrati.

Der...


Jun 15, 2020

Denne gang går vi på opdagelse i videotjenesten TikTok - et af de her nye sociale medier, som de tre gamle datahoveder i podcasten ikke har så voldsomt mange erfaringer med.

Det har til gengæld Eva Fog, kvinden bag DigiPippi, der både privat og professionelt har udforsket TikTok i 8 måneder.

Hun har netop udgivet...


Jun 8, 2020

I denne uge har DataSnak igen fundet artikler frem fra den aktuelle nyhedsstrøm, som på den en eller anden måde handler om data og teknologi - og som vi dykker ned i, i fælles diskussion i “studiet”.

Denne gang gang handler historier om overvågningstech, pakketransport og lokaljournalistik.

Techfirmaerne smider...


Jun 1, 2020

Hvad har danskerne talt om under Corona-krisen, og hvordan har de egentlig haft det?

Det er noget af det, som forskerne ved Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS) på Københavns Universitet har undersøgt.

De har analyseret over 140.000 tweets for både emneord og ord, som udtrykker følelser, for bla. at...