Info

SAMDATA Podcast

SAMDATA HK Podcast har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden. Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK. Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag. Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. SAMDATA HK Podcast udkommer hver 14. dag. Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
SAMDATA Podcast
2018
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


2016
December
November
October
September
July
June
April


2015
December
November
August
June
May
April
March
February
January


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: August, 2015
Aug 24, 2015

Velkommen til SAMDATA\HK podcast nummer 8. I denne episode er temaet sikkerhed og overvågning og vi har snakket med tre personer, der til hverdag arbejder inden for feltet.

Vores udsendte medarbejder snakker med radiovært og selvudnævnt teknologikritiker in spe Anders Kjærulff, der bestyrer radioprogrammet “Aflyttet” på Radio24Syv. Han fortæller om forskellige værktøjer vi som borgere kan bruge til at beskytte os bedst muligt, om de krav vi bør stille til det system, der varetager vores oplysninger og om tanken om decentalisering af vores data.

Vi har også interviewet overvågningsforsker Peter Lauritsen fra Aarhus Universitet. Han fortæller om de forskellige former for overvågning der findes, om faren ved at blive for fundamentalistisk i forhold til overvågning og om frygten for den virkelighed vi kender fra George Orwells roman '1984'.

Endelig har vi interviewet David Simonsen, der er leder af tjenesten WAYF. WAYF ligger under forsknings- og innovationsstyrelsen og er en slags mellemmand, der håndterer udveksling af data mellem mellem offentlige institutioner og services. 

Du kan høre de tre interviews i deres helhed på SAMDATA\HKs Soundcloud-side: https://soundcloud.com/samdatahk 

Efter temaet om overvågning og sikkerhed har vi som altid nyt fra SAMDATA\HK inden vi afslutter med et par sikkerhedsrelaterede tips her fra redaktionen.

(Vi veksler mellem de tre interviews og der er derfor ikke indholdsfortegnelse til denne episode)

Links

TextSecure Private Messenger (Android)
Signal (iOS)
Redphone (Android)
F-Secure Freedome VPN (Android)
Kryptering af smartphone (Android - afhænger af telefonen)
Kryptering af iOS
Electronic Frontier Foundation
Electronic Frontier Foundation selvforsvarsværktøjer
Tails operativsystem
Send krypterede emails med Ghostmail
Spideroak krypteret zero knowledge service (til private)
Aflyttet på 24Syv
- Peter Lauritsens artikler på information.dk
WAYF
SAMDATA\HK på Soundcloud
David Simonsen på Twitter
hacker stopper biler
- 1Password

Kommentarer, ris/ros er som altid velkomment, om indhold til jeppe.engell@hk.dk og om teknik/produktion til esben@mememaker.com.

1