Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Aug 24, 2015

Velkommen til SAMDATA\HK podcast nummer 8. I denne episode er temaet sikkerhed og overvågning og vi har snakket med tre personer, der til hverdag arbejder inden for feltet.

Vores udsendte medarbejder snakker med radiovært og selvudnævnt teknologikritiker in spe Anders Kjærulff, der bestyrer radioprogrammet “Aflyttet” på Radio24Syv. Han fortæller om forskellige værktøjer vi som borgere kan bruge til at beskytte os bedst muligt, om de krav vi bør stille til det system, der varetager vores oplysninger og om tanken om decentalisering af vores data.

Vi har også interviewet overvågningsforsker Peter Lauritsen fra Aarhus Universitet. Han fortæller om de forskellige former for overvågning der findes, om faren ved at blive for fundamentalistisk i forhold til overvågning og om frygten for den virkelighed vi kender fra George Orwells roman '1984'.

Endelig har vi interviewet David Simonsen, der er leder af tjenesten WAYF. WAYF ligger under forsknings- og innovationsstyrelsen og er en slags mellemmand, der håndterer udveksling af data mellem mellem offentlige institutioner og services. 

Du kan høre de tre interviews i deres helhed på SAMDATA\HKs Soundcloud-side: https://soundcloud.com/samdatahk 

Efter temaet om overvågning og sikkerhed har vi som altid nyt fra SAMDATA\HK inden vi afslutter med et par sikkerhedsrelaterede tips her fra redaktionen.

(Vi veksler mellem de tre interviews og der er derfor ikke indholdsfortegnelse til denne episode)

Links

TextSecure Private Messenger (Android)
Signal (iOS)
Redphone (Android)
F-Secure Freedome VPN (Android)
Kryptering af smartphone (Android - afhænger af telefonen)
Kryptering af iOS
Electronic Frontier Foundation
Electronic Frontier Foundation selvforsvarsværktøjer
Tails operativsystem
Send krypterede emails med Ghostmail
Spideroak krypteret zero knowledge service (til private)
Aflyttet på 24Syv
- Peter Lauritsens artikler på information.dk
WAYF
SAMDATA\HK på Soundcloud
David Simonsen på Twitter
hacker stopper biler
- 1Password

Kommentarer, ris/ros er som altid velkomment, om indhold til jeppe.engell@hk.dk og om teknik/produktion til esben@mememaker.com.