Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Nov 23, 2020

Vi omgiver os med masser af digitale dimser, og i takt med at både tablets, smartphones og andre gadgets kan mere og mere, så kan vores arbejdsprocesser også flytte frem og tilbage på de forskellige platforme.

Men hvilke arbejdsopgaver passer til hvilke dimser? Hvad fungerer fx godt på en pc, men dårligt på en mobil - og omvendt? Er der tidspunkter, hvor vi foretrækker begrænsningen i en lille skærm? Og omvendt, er der tidspunkter hvor det er absolut nødvendigt med mus, tastatur og masser af regnekraft?

Vi fortæller om vores egne erfaringer, med podcastredigering, billedbehandling og meget mere.

Til sidst er der tiprunde, denne gang blandt andet om skak og lejemordere(!)

Ferrite - lydredigering på iOS

Hindenburg - lydredigering på Mac og Windows

Lightroom - billedbehandling på iOS

The Markup - nørdet undersøgende journalistik

Instapaper - læs-senere-app til webartikler

OneNote - notesynkronisering på tværs af alting

Notability - tag noter og optag lyd samtidig

Tips

Adam: CoD Black Ops Cold War

Jeppe: Assassin’s Creed på iOS

Anders: “The Queen’s Gambit” - fantastisk skakserie på Netflix

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk