Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Dec 14, 2020

Tidligere i år blev det afsløret, at Zoos database med information om deres årskortholdere var ekstremt dårligt beskyttet mod nysgerrige udefra. Det krævede ikke meget hittepåsomhed at lave et lille stykke software, der kunne gætte sig frem til årskortnumrene og brugeres firecifrede passwords.

Det har siden ført til afsløringer af andre firmaers tilsvarende dårlige databeskyttelse, et arbejde som blandt andre er udført af Therese Moreau, der studerer data science på ITU og arbejder med data i Politikens nyhedshistorier.

Therese har også analyseret de danske telemaster, der jo har været uheldigt omdrejningspunkt i afsløringen af, at mastedata som er brugt i retssager i en række tilfælde har været fejlbehæftede. Og Therese har vist, at man af telemasterne faktisk slet ikke står der, hvor man tror - og derfor er data om hvilke mobiler og mobilbrugere der har været i kontakt med hvilke master jo endnu mere utroværdige...

Vi har besøg af Therese i denne uges DataSnak, og har hende selvfølgelig også med i tiprunden til sidst.

Therese Moreau på Twitter - og på LinkedIn

Baggrund om teledatasagen - hos Version 2

Politiken-historien hvor de fortalte om mastedatafejlene

Mastedatafejl i Meng-efterforskningen og ny instruks om brug af telebeviser

Tips

Jeppe: Fuglebingo(!) og bonus-tippet er serien “Des” med David Tennant på Cmore

Adam: “A Song of Ice and Fire”-bøgerne, kan både lyttes og læses på Mofibo

Anders: “Searching” - krimi-film på Netflix

Therese: "Automating Inequality" af Virginia Eubanks

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk