Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Feb 22, 2021

I seneste episode af DataSnak havde vi jo besøg af Andreas Marckmann, som fortalte om automatisering af journalistisk arbejde i mediebranchen, og den episode er inspireret af vores samtale med Andreas.

Vi har nemlig hver især til denne gang testet det man kunne kalde et dataværktøj, som forhåbentlig kan gøre vores arbejde nemmere eller give os viden vi ellers ville have svært ved at skaffe.

Adam har prøvet at visualisere data (om sit lokalområde).

Jeppe har testet et værktøj som kan afgøre om et billede er falsk (tilsyneladende er Adam og Anders ægte).

Og Anders har afprøvet tre værktøjer, der kan lave udskrifter af interviews.

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde, og det handler denne gang om papirmodeller, podcasts og gamle film.

DataSnak ep 114 - automatisering i mediebranchen

Datavisualisering:

Datawrapper

Infogram

Flourish

Data: Befolkningens udvikling efter sogn og bevægelser og Boligmarkedsstatistikken

Deep fake-analyse:

Sensity

This Person Does Not Exist - portrætter af "falske" personer

Transkription:

Trint

Sonix.ai

Happy Scribe

Descript

Tips

Jeppe: Papirmodeller af klassiske computere

Adam: Filmstriben kan nu bruges med chromecast, så det kan ses på tv-skærmen

Anders: Podcasten Cautionary Tales

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk