Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Mar 8, 2021

Når man skal forsøge at indfange en bys karakter og funktion, så bruger man ofte data om trafik, eller information om borgernes demografiske sammensætning – alder, køn, uddannelse, etc.

Men i stigende grad er man også begyndt at bruge 'soft data', som ofte kommer fra borgerne selv, og fortæller mere om deres sociale adfærd, kulturelle aktiviteter eller politiske meninger.

Det er data som fx kan komme fra tweets eller fra Facebook.

Anders Koed Madsen fra Tekno-antropologisk Laboratorium på Aalborg Universitet i Sydhavnen arbejder lige præcis med den slags 'soft city sensing'.

Han fortæller i denne episode især om et projekt, hvor TantLAB samarbejde med Gehl Arkitekter har brug Facebook-data fra 2013-2018 til at lave en kortlægning af københavnernes politiske farver rundt om i byen.

Til sidst er der som altid tiprunde – denne gang med apps, serier, musik og morgensang(!)

Quill - kommunikations-tjeneste á la Slack og Teams, som vi tester for tiden

Coronapas på vej?

TantLAB på AAU i Sydhavnen

Anders Koed Madsen på TantLAB

"Do you live in a bubble?" - kort med politiske tilhørshold

Tips

Adam: CARNAGE - nyt album af Nick Cave & Warren Ellis

Jeppe: The First - serie med Sean Penn om en fremtidig rejse til Mars, som for tiden kan ses på Cmore

Anders: Uptime-appen hjælper dig med korte referater af tykke bøger og lange dokumentarfilm. Til Android og iOS.

Anders Koed: Tjek om din lokale kirke har morgensang – det er en dejlig måde at starte dagen på, og man møder folk man måske normalt ikke oplever

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk