Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Jul 26, 2021

Vi har fundet en håndfuld videoer, som vi deler med hinanden til diskussion i studiet i denne nummer to af tre sommer-episoder. Og vi skal vidt omkring – fra digital undertrykkelse over et fysikeksperiment til filmkritik.

Adam har fundet sitet Digital Violence, der er en kolossal og kompleks datavisualisering af den frygtelige historie om et israelsk firma, hvis overvågningssoftware bruges til at tracke og chikanere både journalister, advokater og dissidenter.

I en helt anden boldgade viser Jeppe tre videoer fra Veritasium, som handler om et projekt med en slags vinddrevet gokart, og de diskussioner med fysikere, der følger i slipstrømmen på eksperimentet.

Anders kigger på hackerfilm og tvserier i selskab med Samy Kamkar, der fortæller hvor realistiske de viste hacks egentlig er.

LINKS

Sitet Digital Violence

Veritasium-vindbilen – video 1, 2 og 3

Wired Technique Critique om hacking – og om spionsatellitter

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk