Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Feb 25, 2019

Artificial Intelligence - AI - er nok et af de mest udbredte tech-buzzwords for tiden, men det er næppe mange der for alvor ved, hvad man kan og IKKE kan med de mere eller mindre avancerede algoritmer i praksis.

I Finland har man lanceret kurset Elements of AI, med målet om at få hundredetusinder af borgere gjort klogere på den kunstige intelligens.

Det er også et online-kursus alle andre kan melde sig til fra hele verden, men et af målene er at lave flere versioner på mange sprog, så det ikke er en barriere for at deltage om man lige kan engelsk eller finsk.

Vi har talt med en af bagmændene, CMO Ville Valtonen fra det digitale bureau Reaktor, der har lavet Elements of AI sammen med universitetet i Helsinki.

Bagefter taler vi med digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal fra Dansk Industri om danske AI-kompetencer ude i virksomhederne - og om en dansk version af det finske kursus kunne være interessant?

Til sidst er der naturligvis tiprunde som vi plejer, denne gang med to apps og to podcasts.

Links

Elements of AI

Reaktor-bureaet, hvor Ville Valtonen arbejder

Christian Hannibal, DI

Læs også Politico’s artikel om AI-kurset

Tips

Jeppe: Clear and Vivid - Alan Alda podcast

Adam: Google Android dashboard-alternativ til at tjekke sin tid på apps og tjenester - den hedder Action Dash

Anders: Assembly grafisk design-app

Christian Hannibal: Tech i TV-podcast

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk