Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

May 6, 2019

Sociale medier er jo ikke længere noget nyt at tale om, men en del af vores hverdag. Ikke desto mindre forandrer de sig, ligesom andre medier, jo hele tiden - og det er absolut værd at følge med i, hvad der sker.

Søren Pedersen, der arbejder som udvikler på Ekstra-Bladet, men også har gang i en hel masse sideprojekter, udforsker især hvad der sker på Twitter, og har ikke mindst fokus på hvad danske politikere (og de journalister der skriver om dem), laver.

Hvor meget tid bruger de? Hvilke tweets sletter de igen? Og hvem er de i netværk med?

I denne episode af DataSnak taler vi med Søren om hans mange Twitter-projekter, men vender også hvilken rolle annoncer især på Facebook spiller i aktuel politik.

(I optagende stund var valget ikke udskrevet, men valgkampen er jo alligevel så småt gået igang, også i annonceland…)

Links

SystemAddict på Twitter - Søren Pedersens egen Twitter-profil

DKpolitik på Twitter - samler tweets om dansk politik

Elitometer - hvem er de største på Twitter?

DKpolAds - overvåger annonceaktiviteten hos danske partier og politikere.

Lasso - dansk robot-journalistik med JP/Politiken

Robotjournalistik i fremtiden? OpenAI-projekt viser hvor langt man er kommet med computer-artikler

Tips

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders