Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert uge.

 

Oct 7, 2019

Vi har efterhånden talt om ‘open data’ i mange år. Åbne data er typisk data fra offentlige myndigheder eller organisationer, som stilles til rådighed for både andre myndigheder, borgere eller private virksomheder - og som de kan bruge til (næsten) hvadsomhelst.

Det kan fx være oplysninger om trafik, offentlige sportsanlæg, højdemålinger fra hele landet eller noget helt fjerde, som man så kan hente og bruge til at lave en app eller tjeneste.

Men på trods af de gode intentioner er det måske lidt småt med både datasæt og innovative anvendelser derude?

Vi har talt med Open Data DK, der er datahub for mange offentlige datasæt, med folkene bag Hedenstedkortet, der bruger offentlige datasæt til at formidle information om lokalområdet, og med Janus Sandsgaard, der har fulgt visionen om åbne data i over 10 år.

Til slut er der som sædvanlig tipsrunde - med hele TRE forskellige Netflix-anbefalinger, der dog handler om så forskellige ting som design, forhørsteknik og Bill Gates.

Links

Open Data DK

Open Data Challenge

Hedenstedkortet.dk

Findtoilet - åben data-tjeneste af Tine Müller

Danmarks Højdemodel

Rigsrevisionens rapport om åbne data i Danmark

Skriv i vores Facebook-gruppe hvilke datasæt I gerne ville bruge?

Tips

ADAM: “The Abstract”-serien på Netflix, om kreative hoveder

Jeppe: Anderledes krimi-koncept på Netflix - “The Criminal”

Anders: Netflix-serien “Inside Bill’s Brain” om Bill Gates (har dog kun set første afsnit)

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til Jeppe og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders

Åbne data er typisk data fra offentlige myndigheder eller organisationer, som stilles til rådighed for både andre myndigheder, borgere eller private virksomheder - og som de kan bruge til (næsten) hvadsomhelst. Men på trods af de gode intentioner er det måske lidt småt med både datasæt og innovative anvendelser derude?