Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Mar 9, 2020

I denne udgave af DataSnak taler vi om tre aktuelle historier eller artikler fra teknologiens verden.

Anders har snydt og fundet en ti-i-én-artikel fra magasinet Technology Review. De laver nemlig hvert år en liste over 10 teknologier, som de vurderer står overfor et stort gennembrud.

I år handler det blandt andet om personaliseret medicin, digitale penge og tusindvis af satellitter.

Adam ser på konsekvenserne af Coronavirussens hærgen, og vi taler om de mange aflyste tech-konferencer, og om det måske bliver et gennembrud for remote teams og hjemmearbejde?

Jeppe har gravet dybt i en nørde-artikel om nye filtre i Gmail, som tilsyneladende gemmer politiske nyhedsbreve væk i en undermappe. Og det kan - måske - få konsekvenser for den demokratiske debat.

Til sidst er der som sædvanlige tiprunde - med to podcasts og en bog (om matematik!)

Links

Technology Review: 10 Breakthrough Technologies 2020

Se også magasinets liste fra 2001

The Verge om værktøjer til hjemmearbejde

The Markup: Nye Gmail-filtre

Tips

Anders: Matt Parker: “Humble Pi” - en bog om matematiske katastrofer, fejltagelser og andre bommerter

Adam: Striber og Stjerner-podcasten om det amerikanske præsidentvalg

Jeppe: Genstart-podcasten på DR - inspireret af NYTs The Daily

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk