Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Jun 22, 2020

Vi gør status over firmaet Holos pilotprojekter med selvkørende busser herhjemme og i Norden - og spørger, hvorfor vi ikke allesammen kører omkring i autonome køretøjer (endnu)?

Vi har talt med Christian Bering Pedersen fra Holo, der fortæller om både busser og droner, om dataindsamling og om bureaukrati.

Der bliver dog også tid til den efterhånden traditionelle Corona-opdatering - først og fremmest har vi jo endelig fået lanceret den danske Smittestop-app.

Til sidst er der som altid Tiprunde.

Spørgsmål og svar - Smitte|stop

DR-artikel om Smittestop-appen

Kronik fra en af folkene bag Smittestop-appen

NY Times om de europæiske sporings-apps

I TechCrunch: det europæiske framework for smittedata-udveksling på tværs af grænser

Holo - pilotprojekter med selvkørende fartøjer, især busser

Christian Bering Pedersen fra Holo

Flere selvkørende busprojekter i EU i samarbejdet FABULOS

Autonome havnebusser på vej (vand?) i Aalborg

Tips

  1. Anders: Marcella - britisk krimiserie på Netflix med psykotisk og møgirriterende kvindelig politiperson. Netop ude i sæson 3.
  2. Jeppe: Uncomfortable Conversations with a Black Man
  3. Adam: Rigtige vandresko! Det er ligemeget hvilket mærke og hvilken slags - men det ER bare meget federe at vandre i vandresko :-)

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk