Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Jul 20, 2020

Det er blevet tid til episode 93, den første af to sommer-episoder her i DataSnak - for selvom i hvert fald nogle af værterne, og sikkert også mange af jer lyttere, holder ferie, så skal man ikke snydes for sin snak om data…

I denne første sommerepisode har vi hver især fundet en artikel eller historie frem, som vi skal diskutere i fællesskab i vores virtuelle studie.

Den første kommer fra VICE og handler om hvordan fransk politi hackede krypto-mobilen EncroChat og dermed fik adgang til tusindvis af kriminelles kommunikation om narkohandler, kidnapning og meget mere.

Næste historie handler om dataetik i Danmark. Fremover skal danske virksomheder af en vis størrelse nemlig også redegøre for deres dataetik i årsrapporten.

Endelig skal vi tale om Neeva - en ex-Googlers startup-søgemaskine, der skal fungere uden annoncer, KUN med abonnement-betaling.

Normalt afslutter vi jo med en tiprunde - men ikke denne gang. Næste sommerepisode bliver nemlig én, stor tiprunde, så derfor har vi valgt at springe over i denne episode.

Så lyt med om 14 dage, så kommer der et helt festfyrværkeri af tips og anbefalinger her fra DataSnak.

God sommer!

VICE Motherboard fortæller om hvordan fransk politi hackede krypto-mobilen EncroChat

Dataetik skal med i årsrapporten - baggrund fra PWC

Neeva - abonnementsbaseret, privat søgemaskine

Ars Technica-artikel om Neevas udfordringer

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk