Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev er de faste værter på podcasten, der udkommer hver anden uge.

 

Mar 22, 2021

I denne episode skal vi op i de høje gear, og se på intet mindre end den komplekse sammenhæng mellem transatlantiske netkabler, cookies, app-data, techgiganternes forretningsmodeller og meget mere.

Vi får besøg af adjunkt Signe Sophus Lai, som netop har skrevet sin afhandling om hele denne rotterede af digitalisering.

Det handler altså både om datasnagende mobilapps, digitale forretningsmodeller, hvem der ejer kablerne og hvordan vi især i Danmark fuldstændig har omfavnet digitaliseringen af alting.

Endelig afslører vi også, at techgiganterne måske har adgang til at afbryde Signes netforbindelse... 😱

Og så er der selvfølgelig tiprunde til sidst.

Onlinekurset Elements of AI kommer snart på dansk

Lyt evt DataSnak ep 49 om AI-kurset fra Finland

Fejl i smittetal

Signe Sophus Lai på LinkedIn og på Twitter

People's Internet-projektet

Pressemeddelelse fra KU om Signe Sophus Lais afhandling

Afhandlingen “Human Capabilities in a Datafied Society” (pdf)

Tips

Adam: Elite Dangerous - genfødt spil-klassiker

Jeppe: Online-magasinet RestOfWorld rapporterer om technyheder fra hele verden.

Anders: Musik-dokumentarfilmen “20 Feet From Stardom” – fra 2013, men aktuel på DRTV

Signe: Flyvende tallerken – DR-podcast med Anja C. Andersen og Frederik Dirks

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk