Preview Mode Links will not work in preview mode

DataSnak


DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer.

Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er Adam Bindslev

Jul 6, 2020

Selvom podcast-lytningen tog et lille dyk da Coronakrisen ramte - fordi folk ikke længere pendlede så meget, og derfor havde mindre behov for adspredelse i ørerne - så er podcasting stadig i en heftig udvikling.

I denne sidste “rigtige” episode inden ferie-sendingerne tillader vi os at pille lidt i egen navle og gøre en slags status for podcasting her i 2020.

Vi har besøg af Søren Brunsgaard fra Center for Podcasting til en meta-snak om podcasts og podcasting - om genrer, lytning, forretning og data.

Der bliver også tid til lidt opfølgning på tidligere episoder og naturligvis en tiprunde tilsidst, med onlinekurser, tennis, kulfilm og - selvfølgelig - et par podcasts.

Social Data Science-forskning i hvordan Coronakrisen har påvirket vores sociale adfærd (lyt også episode 87 af DataSnak om SODAS)

Ingeniøren-artikel om nye trafikregler for pakkerobotter (lyt episode 90 om selvkørende busser m.m)

Center for Podcasting - hvor Søren Brunsgaard er formand

Stitcher-rapporten med masser af data om podcastlytningen (især i USA)

Spotify opgraderer på podcast og har bla. lavet en eksklusivaftale med fænomenet Joe Rogan

Podimo - dansk abonnementtjeneste med både eksklusive produktioner og almindelig lytning

PodHero - alternativ podcaststøtte-abonnementtjeneste

iAB Tech Lab - hvis du vil grave i nørdede detaljer om hvordan man måler podcastlytning

Tips

Jeppe: Netflix viser Blues Brothers-filmen og ellers kan man splatte ved at se andre arbeide i DR-serien “80 dage til et sommerhus”

Adam: Lær noget nyt i sommerferien - masser af kurser i foto, design, animation og den slags på Skillshare

Anders: Wimbledon genudsender løbende de bedste kampe fra de sidste 30 års tid, nu hvor årets tennisturnering er aflyst…

Søren: Podcast om podcast: Podcastmagasinet og Meta.

BONUS: Satirepodcasten “Undskyld vi roder” går bag om etableringen af radiostationen R8DIO

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hver 14. dag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk